Proef met dynamische bebording in voetgangersgebied

Foto: VVN

Op donderdag 1 november start de gemeente een proef van twee weken met het gebruik van dynamische bebording. Hiermee wil de gemeente fietsers stimuleren af te stappen als het druk is in het voetgangersgebied.

De gemeente wil met deze proef onderzoeken of dynamische bebording als onderdeel van de informatie- en gedragscampagne bij kan dragen aan een prettig en veilig voetgangersgebied. Voor de proef worden de telcamera’s gebruikt die periodiek worden ingezet op de Vismarkt om de aantallen fietsers en voetgangers te tellen. Deze gegevens worden gekoppeld aan een LED-scherm. De boodschap op het LED-scherm kan variëren op basis van de actuele drukte op straat. Op drukke momenten worden fietsers gevraagd om af te stappen.
De ervaringen en uitkomsten van de proef worden meegenomen in de evaluatie van de uitbreiding van het voetgangersgebied die eind 2018 plaats vindt. De evaluatie bestaat daarnaast uit tellingen van voetgangers en fietsers en een enquête onder gebruikers van het voetgangersgebied. In de loop van het eerste kwartaal van 2019 zal de gemeenteraad worden geïnformeerd over de uitkomsten van de evaluatie.

Cookieinstellingen