Modern snelfietspad van Utrecht naar Wageningen

Foto: Pixabay

Provinciale Staten hebben de motie Fietspad van deToekomst ingediend door D66, CDA, ChristenUnie en VVD unaniem aangenomen. Met de motie willen partijen een modern snelfietspad van Utrecht naar Wageningen realiseren. De route moet een proeftuin wordt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fiets.

Door van het fietspad een experimenteerruimte te maken en innovaties door te voeren wordt de aantrekkelijkheid van fietsen vergroot. Zo moeten er bijvoorbeeld voldoende plekken komen om de elektrische fiets op te kunnen laden, maar zijn er ook plaatsen nodig om te kunnen schuilen voor de regen.
De route van het zogeheten “Fietspad van de Toekomst” zou lopen van De Uithof, via de gehele N225 tot net over de Gelderse grens. Met deze motie sluiten Provinciale Staten aan bij de motie die eerder in de gemeente Utrechte Heuvelrug aangenomen is. Daarnaast is het doel om de universiteiten van Wageningen en Utrecht met elkaar te verbinden. Onderweg komt de fietser langs allerlei instellingen die zich bezighouden met duurzaamheid en mobiliteit, zoals het Wereld NatuurFonds, de Triodos Bank, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. Het is de bedoeling dat deze bedrijven initiatieven aanleveren voor het Fietspad van de Toekomst. Ook van omwonenden zijn suggesties meer dan welkom.

Cookieinstellingen