Catharinakerk wordt mogelijk afgestoten

Foto: Katholiek Utrecht

De Personele Unie van de samenwerkende parochies van katholiek Utrecht zal de Catharinakerk aan de bisschop voordragen om aan de eredienst te onttrekken. Op dit moment worden verkennende gesprekken gevoerd met Museum Catharijneconvent als mogelijk nieuwe eigenaar.

De financiële positie van de drie parochies, Ludgerus, Martinus en Salvator, toont een jaarlijks begrotingstekort van meer dan 4 ton. Binnen de Salvatorparochie is het niet mogelijk om beide kerken in gebruik te houden. Aangezien de Catharinakerk substantieel meer kost en de Augustinuskerk heeft de Personele Unie besloten om de Catharinakerk aan de bisschop voor te dragen om aan de eredienst te onttrekken.
Met Museum Catharijneconvent worden verkennende gesprekken gevoerd als mogelijk nieuwe eigenaar. De kathedraal is immers onderdeel van hetzelfde middeleeuwse kloostercomplex als het museum.
Mocht uiteindelijk de Catharinakerk aan de eredienst worden onttrokken, dan houdt dat tevens in dat de kathedrale functie naar verwachting in de Augustinuskerk zal worden ingericht.

Cookieinstellingen