PvdA-lijsttrekker trekt rond in campagne-caravan

Foto: PvdA

PvdA-lijsttrekker Rick van der Zweth kampeert deze week in een opvallende caravan, om aandacht te vragen voor de pijnpunten in het Utrechts woonbeleid. Van der Zweth reist daarbij langs gevoelige woonlocaties in de stad.

Maandag begon Rick van der Zweth zijn protestweek in de in het oog springende caravan, in de wijk Zuilen. Daar worden sociale huurwoningen tegen hoge prijzen verkocht. Met steun van kamerlid Henk Nijboer werd geprotesteerd tegen die praktijk en werd het Woonmanifest ondertekend.
Rick van der Zweth (27) is de lijsttrekker van de PvdA in Utrecht in de huidige campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Rick woont sinds 2009 in Utrecht, inmiddels in Hoograven.
Voor een sociale huurwoning moet je in de stad Utrecht 10 jaar wachten, voor een vrije sectorhuurwoning betaal je €1.000,- kale huur (en moet je 4x het bedrag verdienen) en koopwoningen zijn onbetaalbaar zelfs als je er al tussen komt. Dit vraagt volgens de PvdA om radicaal ander woonbeleid en échte andere keuzes.
De PvdA Utrecht vindt dat er geen sociale huur gesloopt of verkocht worden zo lang er een wachtlijst is in Utrecht. Bij alle nieuwbouw moet 30 tot 40% sociale huur en 30 tot 40% middeldure huur- en koopwoningen worden gebouwd. Dit is mogelijk. Maar als de markt het laat liggen, moet de gemeente het volgens de PvdA zelf doen. De gemeente voert daarom weer actief grondbeleid en gebruikt de grondopbrengsten om woningen betaalbaar te houden én voldoende betaalbare woningen te bouwen.

Cookieinstellingen