Lichte daling aantal verkeersslachtoffers

Foto: pixabay

Het aantal verkeersslachtoffers in Utrecht daalt licht. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse voortgangsrapportage verkeersveiligheid van de gemeente. Het afgelopen jaar hebben er 2439 ongevallen plaatsgevonden (in 2016 waren dat er nog 2.674), waarbij 604 gewonden vielen (in 2016 670) en 2 doden (in 2016 7).

Echter niet alle ongevallen worden door de politie geregistreerd. Naar schatting van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) wordt slechts 25 procent van alle ongevallen door de politie geregistreerd. Dit zijn vooral de ‘zwaardere’ ongevallen. Ongevallen met fietsers worden minder vaak geregistreerd.

Met name op de Amsterdamsestraatweg vinden veel ongevallen plaats. Het is de bedoeling om de Amsterdamsestraatweg een 30 km/u inrichting te geven.

In de tweede helft van 2017 hebben vier ‘basisteams en het verkeershandhavingsteam van de politie in Utrecht 170 verkeershandhavingsacties gehouden. Daarnaast wordt in de reguliere politiediensten op vele locaties op verkeersveiligheid gehandhaafd. In totaal zijn hierbij 12.241 bekeuringen uitgedeeld en 21 rijbewijzen ingevorderd voor te hard rijden en rijden onder invloed.

Cookieinstellingen