Startschot voor sloop loodsen NPD-strook in Overvecht

Foto: gemeente Utrecht

Op maandag 29 januari a.s. start de sloop van de huidige loodsen op de zogenoemde NPD-strook in Overvecht. Het langgerekte gebied tussen de Brailledreef en het parkeerterrein nabij het Shoppingcenter Overvecht wordt gereed gemaakt voor nieuwbouw.

Wij hebben bij dit project omwonenden en mogelijk nieuwe bewoners betrokken bij de planvorming,” zegt Kees Geldof, wethouder Openbare Ruimte, Groen en Grondzaken. “Hun ideeën zijn heel waardevol geweest. Samen zijn we uit gekomen op de plannen zoals ze er nu liggen.”

Maandag zal Geldof in aanwezigheid van vertegenwoordigers van wijkraad, bewonersplatform, de OuderenAdviesCommissie en studentenorganisatie Vidius het officiële startschot geven van de sloop van de huidige panden die voor 1 juni afgerond moet zijn. De sloop wordt verzorgd door aannemer Van Vliet. Per 1 december draagt de gemeente het terrein over aan de bouwers: AM/BAM en Van Wijnen/IC Netherlands.

Om voor omwonenden zo veel mogelijk overlast te vermijden, wordt machinaal en trillings-arm gesloopt. Tijdens het slopen ontstaat er veel stof. Daarom wordt water gebruikt om te vernevelen en worden stofwerende doeken opgehangen. Het vrachtverkeer rijdt via de brug over het water aan de Brailledreef van en naar het werkterrein. Omwonenden hebben daardoor zo min mogelijk last van dit verkeer. In de gebouwen zat een kleine hoeveelheid asbesthoudend materiaal. Dit wordt op een veilige wijze verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf.

Dit centrum van Overvecht krijgt echt een enorme impuls met de nieuwe ondernemers die er komen werken en de mensen die er komen wonen en recreëren,” blikt wethouder Geldof vooruit. In dit gebied verrijzen uiteindelijk vier woongebouwen. Er worden circa 630 studentenwoningen en circa 330 appartementen met parkeergelegenheid onder de gebouwen gerealiseerd. De woningen voor starters en senioren zijn huurwoningen, waarvan minimaal 100 (midden)huur. Op de begane grond komt ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid, sportvoorzieningen en horeca. De eerste woningen zullen naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd.

Drie van de vier woongebouwen krijgen een groene binnentuin. Een van de gebouwen krijgt een zgn. superplint: een hoge hal die geschikt is voor verschillende activiteiten, bijvoorbeeld voor een buurtfestival, kleinschalige sportevenementen of voor een wijkbraderie. Startende ondernemers kunnen hier een plek vinden om zich verder te ontwikkelen. Aan de waterzijde komen horecagelegenheden.

Cookieinstellingen