Student & Starter presenteert kandidatenlijst

Foto: Student&Starter

Student & Starter presenteert vandaag haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Deze is op het congres van 28 januari vastgesteld. Lijsttrekker is Tim Homan die al in mei 2017 verkozen door het congres.

De lijst heeft het maximale aantal van 50 kandidaten. Tussen deze 50 kandidaten zitten onder meer studenten, net-afgestudeerden, ondernemers, ZZP’ers, docenten en jonge ambtenaren. De kandidaten van Student & Starter zijn actief (geweest) bij tientallen studie- en studentenverenigingen. Daarnaast zijn ook veel jongerenvakbonden en medezeggenschapspartijen vertegenwoordigd.

De nummer twee van de kandidatenlijst is Eva Oosters (21 jaar). Oosters studeert geschiedenis en recht aan het Utrecht Law College. Daarnaast was Eva vorig jaar bestuurslid voor de studievereniging Sirius. Op nummer drie staat Tessa Sturkenboom (24 jaar). Zij studeert Filosofie en Bestuur & Organisatiewetenschappen en was daarnaast voorzitter van studentenroeivereniging Orca.

De nummer vier op de lijst is Jeffrey Koppelaar. Koppelaar (26 jaar) studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen en was voorzitter van studievereniging AKT. Hij is op dit moment al actief bij Student & Starter als fractiemedewerker en werkt bij de landelijke studentenvakbond LSVb. De nummer vijf is Marvin de Vos (30 jaar). Marvin werkt bij U-2B Heard!, een cliëntenplatform voor kwetsbare jongeren. De Vos is tevens lid van de cliëntenraad van het Helen Dowling Instituut, een psychologisch zorgcentrum voor kankerpatiënten en is actief bij de organisatie van het Midzomergrachtfestival.

Daarnaast zijn er verschillende bekende lijstduwers die hun naam hebben verbonden aan Student & Starter. Voorbeelden zijn Lode de Boo (E-sporter bij FC Utrecht), Marc van ’t Hoff (rector van het Utrechts Studenten Corps) en Joost de Bruin (oud-bestuurder LSVb en de Nationale Jeugdraad en tegenwoordig docent aan de Hogeschool Utrecht). De lijst wordt afgerond met zittend raadslid Reinhild Freytag en oud-raadslid en oprichter van de partij Steven Menke.

Cookieinstellingen