Wethouder Van Hooijdonk wint wederom bestuurdersprijs

Foto: bestebestuurder.nl

Wethouder Lot van Hooijdonk heeft net als vorig jaar de prijs gewonnen voor Beste Jonge Bestuurder. De 39-jarige wethouder mobiliteit en milieu werd genomineerd door collega’s en kreeg vervolgens van het publiek de meeste stemmen. Vakblad Binnenlands Bestuur organiseert de jaarlijkse verkiezing.

“Het is duidelijk dat Van Hooijdonk één stip op de horizon heeft: een duurzaam Utrecht”, schreef de jury. “Daarbij valt vooral haar eindeloos enthousiasme voor haar vak op. Van deze vernieuwer wordt gezegd dat ze écht alles over energietransitie weet. Van Hooijdonk is oplossingsgericht en slim, kan hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en helder communiceren over consequenties van bepaalde keuzes. Tel daar haar aanpak van de verkeersproblematiek in Utrecht bij op en je hebt een nominatie voor de titel beste bestuurder jonger dan 40!”

Net als vorig jaar was wethouder Victor Everhardt (volksgezondheid, sociaal domein) genomineerd als Beste Bestuurder, terwijl de gemeentelijke organisatie was genomineerd als beste decentrale overheid.

Reacties

article
66988
Wethouder Lot van Hooijdonk heeft net als vorig jaar de prijs gewonnen voor Beste Jonge
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/66988/wethouder-hooijdonk-wint-wederom-bestuurdersprijs/
2018-01-18T16:03:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/01/09122217/Weth.-Van-Hooijdonk.jpg
Stadsnieuws