86 procent minder restafval bij actie 100-100-100

Foto: Pixaby

De 100 dagen voor de deelnemende huishoudens van de actie 100-100-100 zitten erop. Tijdens de uitdaging probeerden 198 Utrechtse huishoudens om zo afvalvrij mogelijk te leven. Gemiddeld hielden de deelnemers 1,3 kilo restafval per week over.

Wat de deelnemers gemiddeld aan restafval overhielden is een afname van maar liefst 86 procent ten opzichte van het Utrechtse gemiddelde. De deelnemers sluiten de actie officieel op maandag 22 januari a.s. af tijdens een gezamenlijke bijeenkomst.
De actie ging op 10 oktober 2017 van start. De deelnemende huishoudens kregen op verschillende manieren hulp van de gemeente en van elkaar. De website utrecht.100-100-100.nl speelde hierbij een grote rol. Gedurende de duur van het project kregen de deelnemers wekelijks een opdracht. Zo werd er gevraagd naar tips om afval te voorkomen, naar het beste kliekjesrecept en moesten deelnemers aangeven wat er nog in het restafval bleef zitten. De deelnemers konden het gewicht aan restafval iedere week invullen in een afvalmeter op de website.

Minder afval produceren en meer hergebruik van het afval. Dat is streven van 100-100-100. Wethouder Geldof (openbare ruimte) is tevreden over de resultaten: “De deelnemers hebben laten zien dat het mogelijk is om heel weinig restafval over te houden door afval goed te scheiden en bewust bezig te zijn met afval te voorkomen. Dit stimuleert hopelijk ook andere inwoners om afval goed te scheiden.”

Cookieinstellingen