200 studentenwoningen aan Opaalweg in Hoograven

Foto: gemeente Utrecht

Het Utrechts college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan ‘Opaalweg, Amethistweg, Tolsteeg’ vast te stellen voor het gebied tussen de Waterlinieweg en de Amethistweg in Hoograven. Hiermee maakt de gemeente de bouw van 200 onzelfstandige studentenwoningen mogelijk.

Utrecht werkt via het Actieplan Studentenhuisvesting aan het realiseren van meer woningen voor studenten. Het plan van SAREF (Syntrus Achmea Real Estate Finance) en de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) levert een bijdrage aan het verminderen van het tekort aan studentenwoningen in Utrecht. SAREF en SSH willen een gebouw van tien verdiepingen bouwen met 200 onzelfstandige studentenwoningen. Het gebouw krijgt een klein bouwoppervlak, waardoor veel ruimte overblijft voor een groene inrichting. Dit is een wens van veel omwonenden.

Het ontwerpbestemmingsplan lag van 25 augustus t/m 5 oktober 2017 ter inzage. Er zijn zeven zienswijzen ingediend. Deze hebben niet geleid tot wijzigingen. De gemeenteraad besluit naar verwachting in februari over het bestemmingsplan.

Cookieinstellingen