Tim Schippers wordt lijsttrekker voor de SP

Foto: gemeente Utrecht

Vandaag maakt de SP de conceptkandidatenlijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 gehouden worden. SP-fractievoorzitter Tim Schipper voert de lijst aan. De hoogste nieuwkomer is Ruurt Wiegant op de tweede plek.

Ruurt Wiegant is sinds 2012 actief voor de SP. Hij heeft zich ingezet voor veilige wegen in Ondiep en voerde de acties aan tegen uitbreiding van de afvalpas. De volgende nieuwkomer is Agata Troost op de derde plek. Zij is actief voor ROOD, de jongeren van de SP, en heeft bij ROOD acties opgezet voor onder andere de medewerkers van Deliveroo.

Huidig SP-raadslid Michel Eggermont staat op plek 4. In Hoograven was hij het afgelopen jaar actief voor de terugkeer van buslijn 6 in de wijk. Op plek 5 staat Jennie Kohsiek, zij werkt voor het Leger des Heils en is actief voor de SP-Hulpdienst. Daar helpt zij mensen die bij de SP aankloppen voor hulp bij geschillen met de gemeente of de woningcorporaties, het lezen van onbegrijpelijke brieven en de weg vinden in de wirwar van regels van de overheid.

Lijstduwer en kandidaat-wethouder is Paulus Jansen. De kandidatenlijst wordt vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 5 januari. De huidige raadsleden Nicole van Gemert en Hilde Koelmans keren waarschijnlijk niet terug in de raad. Zijn staan op de 10e en 11e plaats van de lijst.

Cookieinstellingen