RTV Utrecht en DUIC dingen mee naar licentie lokale omroep

Foto: pixabay

Op 7 april 2018 loopt de huidige licentie voor de lokale omroep in de stad Utrecht af. De gemeente is daarom bezig met de toewijzing van de nieuwe licentie voor de periode 2018 – 2023. De huidige licentiehouder Omroep Utrecht Stichting (RTV Utrecht) en de Lokale Omroep Utrecht Stichting, een initiatief van De Utrechtse Internet Courant (DUIC), zijn geïnteresseerd. Naar aanleiding van gesprekken van een externe verkenner met de twee partijen zullen zij ieder afzonderlijk een aanvullend plan indienen. Een externe adviescommissie gaat deze plannen beoordelen.

Het college van B en W heeft hiervoor criteria opgesteld. Beide partijen moeten bijvoorbeeld aangeven hoe zij omgaan met thema’s als talentontwikkeling, diversiteit en trends en ontwikkelingen binnen het huidige medialandschap.

Het is aan de gemeenteraad om een formeel en gemotiveerd advies uit te brengen aan het Commissariaat voor de Media over de toekenning van de licentie en dus welke partij het meest geschikt wordt geacht voor het uitvoeren van de lokale mediaopdracht. Het Commissariaat besluit vervolgens welke organisatie de uitzendlicentie voor 2018 – 2023 krijgt. Het streven is om de nieuwe licentiehouder te kiezen voor het einde van de huidige licentieperiode (7 april 2018).

Cookieinstellingen