Gemeente wil gecombineerde voorziening voor daklozen

Foto: pixabay

De gemeente wil een gecombineerde voorziening voor daklozen voor inloop, hulpverlening, medische zorg, activering en met noodopvangplaatsen. In de voorziening is begeleiding en hulpverlening aanwezig in de vorm van het Stadsteam Herstel. Deze voorziening moet de start vormen van de keten van opvang en herstel.

De gemeente is tijdens de zomer op zoek gegaan naar een meer geschikte locatie voor de dagopvang in het Catharijnehuis. Het streven is om voor eind 2018 een nieuwe gecombineerde voorziening te openen.

Het college benadrukt dat de nieuwe, gecombineerde voorziening meer dan nu bij de zelfstandige inloop/dagopvang het geval is, een belangrijke eerste stap in de keten van opvang en herstel moet worden. Door in een vroeg stadium personen die dakloos zijn geworden op te vangen, te voorzien van een passende slaapplek en hulpverlening en activering wil de gemeente zorgen voor een sneller herstel.

Partijen kunnen tot 1 december een aanvraag indienen. Voordat de gemeente een definitief besluit neemt zal ze in overleg treden met de omgeving en relevante ‘stakeholders’. Het streven is om uiterlijk in februari 2018 een definitief besluit te nemen.

Cookieinstellingen