Splitsing in doelgroepen bij zwembad Den Hommel succesvol

Foto: Pixabay

Tijdens de afgelopen schoolvakantie heeft zwembad Den Hommel een splitsing gemaakt in doelgroepen. Daarbij is voor gezinnen een ruimere openingsstelling gekozen en voor recreatiezwemmen twee maal per week een apart blok van 2 uur geprogrammeerd. Daarnaast zijn de uren waarop bezoekers kunnen banen zwemmen verruimd.

Tijdens de schoolvakantie hebben bijna 27.000 bezoekers gebruik gemaakt van zwembad Den Hommel. Hiervan heeft 65 procent van de bezoekers gekozen voor gezinszwemmen, 27 procent voor het banen zwemmen, 7 procent divers en ongeveer 1 procent voor recreatiezwemmen. Tijdens het gezinszwemmen zijn 222 bezoekers verzocht om terug te komen tijdens het recreatiezwemmen of gebruik te maken van zwembad De Krommerijn. De tevredenheid van de bezoekers is met 0,5 procent gestegen naar 6,8.

Naar aanleiding van deze ervaringen wil de gemeente de programmering voor gezinnen uitbreiden. Hierdoor verwacht de gemeente een stijgend aantal gezinnen uit de omliggende wijken te ontvangen. Daarnaast wil de gemeente het recreatief zwemmen openstellen in een aantal blokken van 2 uur waarin met name de jeugd van harte welkom is.

Gemeenteraadslid Judith Tielen van de VVD heeft naar aanleiding van het beleid van zwembad Den Hommel vragen gesteld aan het college. De VVD is niet enthousiast over de gemeentelijke maatregel om tieners en jongvolwassenen de toegang tot de Utrechtse zwembaden te weigeren. Tielen vindt het op zijn minst vreemd dat tieners en jongvolwassenen die niemand tot last zijn op een warme zomerdag geen gebruik mogen maken van de gemeentelijke zwemfaciliteiten. Tielen vraagt daarom het college om beleid en maatregelen in te zetten op basis van individueel gedrag in plaats van op groepsuitsluiting.

Cookieinstellingen