D66 stelt vragen over racistische teksten in Sterrenwijk

Foto: D66

D66 Utrecht heeft schriftelijke vragen ingediend over de bekladding van huizen in de Utrechtse wijk Sterrenwijk. D66 wil weten of er contact is geweest met de bewoners en of ze veilig hun woning kunnen betrekken. Op een van de ramen in de wijk stond ‘Geen Moslims’.

Raadslid Annemarijke Podt, woordvoerder diversiteit: “Volstrekt onacceptabel, weerzinwekkend en laf. Ik wil dat de gemeente samen met de verantwoordelijke instanties er alles aan doet om ervoor te zorgen dat alle nieuwe bewoners zich welkom voelen. Dat moet wat D66 betreft zowel met een helder statement alsook met gebruikmaking van het Utrechtse antiradicaliseringsprogramma. Ik vond het wel prachtig om te lezen dat Sterrenwijkers hielpen om de racistische teksten te verwijderen.”

Het Utrechtse antiradicaliseringsprogramma is opgesteld om alle vormen van radicalisering tegen te gaan. Bij de vaststelling van dat programma heeft D66 uitdrukkelijk gevraagd om het ook van toepassing te laten zijn op mensen die rechts extremistische ideeën ontwikkelen. Raadslid Arjan Kleuver, woordvoerder veiligheid:”Wie deze vuiligheid opkalkt, overtreedt niet gewoon fatsoensnormen, maar is een keiharde racist. Het klinkt nog als een dreigement ook. Het is in ieders belang dat de daders gevonden worden en gewezen worden op de ernst van hun daad.”

D66 sluit niet uit dat de beantwoording van de schriftelijke vragen nog nader in de raadscommissie besproken wordt.

Cookieinstellingen