Allemaal beestjes in het Universiteitsmuseum

Foto: Universiteitsmuseum

Deze zomervakantie krioelt het van de beestjes in het Universiteitsmuseum. Doe mee met ‘Wat leeft er in de vijver?’ en vang waterbeestjes met een schepnet. Je krijgt een loeppotje waarmee de beestjes goed van dichtbij te zien zijn.

In het Universiteitsmuseum zijn ook allerlei andere dieren te vinden. In de negen meter hoge skelettentoren zijn allerlei geraamtes en botten te vinden, van een walvis tot een kangoeroe. Tijdens de museumspecial ga je samen op ontdekkingstocht.

Op dinsdag en donderdag om 13.00-14.30 uur en 15.00-16.30 uur: wat leeft er in de vijver?

Kikkervisjes, posthoornslakken, bootsmannetjes. Welke dieren vind je in de vijver en hoe leven ze? Vang ze met een schepnet en onderzoek het. Deze zomer organiseren het Universiteitsmuseum workshops voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. De kosten zijn € 3,- per kind voor een workshop inclusief loeppotje. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen per workshop. Kaartjes zijn te koop bij de receptie. Verzekerd zijn van een plekje? Bel dan naar de receptie van het museum. Tel: 030 253 8008.

Elke dag om 14.00 uur Museumspecials thema: Dieren.

Ontdek alles over snavels, vreemde dieren en het gebit van een zeewolf. In de museumspecials ga je samen met een Jeugdlaborant op onderzoek uit om spannende vragen te beantwoorden.

Elke dag van 10:00 t/m 17:00 uur Skelettentour

Het skelet van een oerreptiel, een nijlpaard en een… kiwi? Je loopt ze allemaal tegen het lijf tijdens de skelettentour in het Universiteitsmuseum Utrecht. Iedere dag kun je voor €2,50 de speurtocht bij de receptie ophalen.

Op 6 augustus om 14.00 en 15.00 uur Hortusspecial: Allemaal beestjes

Naast planten leven er ook bijzonder veel dieren in de Oude Hortus. Van kevers en vlinders tot vissen, vogels en kikkers. Dieren zo klein dat je ze nauwelijks kunt zien met het blote oog tot dieren zo groot als een reiger. Loop mee in het Rondje Hortus om 14.00 en 15.00 uur en ontdek het ware dierenparadijs in de Oude Hortus.

Cookieinstellingen