PvdD-raadslid Eva van Esch kandidaat lijsttrekker verkiezingen 2018

Foto: Partij voor de Dieren

Eva van Esch, raadslid van de Partij voor de Dieren, heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Van Esch is fractievoorzitter en raadslid sinds het aantreden van de Partij voor de Dieren in de Utrechtse gemeenteraad in april 2014.

Eva van Esch heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor een grotere focus op dierenwelzijn in de Utrechtse gemeenteraad. Dankzij de Partij voor de Dieren kwam er onder meer een wethouder Dierenwelzijn, een nieuwe Nota Dierenwelzijn, een Jaarverslag Dierenwelzijn en meer geld voor hulp aan (wilde) dieren in Utrecht. Van Esch: “Ook gaven we diverse keren aan dat er veel minder vlees en vis gegeten moet worden in de gemeentelijke organisatie, omdat je dan pas écht grote stappen zet richting een klimaatneutraal Utrecht in 2030.”

De PvdD heeft het bomenbeleid flink op de kaart gezet de afgelopen jaren, en kwam op voor de vele bomen die jaarlijks in Utrecht worden gekapt. Van Esch: “We werden hierdoor door de media en mede-raadsleden al gekscherend ‘De Bomenpartij’ genoemd. Mooi, want er moet veel meer aandacht komen voor bomen en groen in Utrecht.”

Van Esch geeft steevast in de raad aan dat het college niet zo’n focus moet hebben op groeien en alsmaar meer bouwen in Utrecht, en ze weet samen met haar fractie dierenwelzijn, duurzaamheid en groen in vele beleidsbesprekingen mee te nemen, ook al is er op het oog geen link met deze onderwerpen. Van Esch: “Gaat het over bouwen, dan hebben wij het over gebouwbewonende soorten als mussen en gierzwaluwen. Gaat het over de Utrechtse wateren, dan vragen wij het college om FUPs (Fauna Uittreed Plaatsen) aan te leggen. Gaat het over cultuur, dan vragen wij het college om geen evenementen met dieren meer te organiseren.”

Reacties