Verkoop en bouw Rijnvliet Utrecht kan van start

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht heeft een overeenkomst gesloten met Ovast en Van Wanrooij Projectontwikkeling over de ontwikkeling en bouw van ruim 500 koopwoningen in de zuidelijke helft van Rijnvliet, Leidsche Rijn. Van Wanrooij Projectontwikkeling start eind 2017 met de bouw in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Rijnvliet wordt een groene en waterrijke woonwijk met woningen in alle prijsklassen.

Van Wanrooij is geen onbekende in Utrecht. In Hoge Weide Leidsche Rijn hebben zij laten zien in tijden van crisis bijzondere projecten aan te durven. Van Wanrooij start dit jaar met de bouw van de eerste woningen in Rijnvliet Zuid.

Ook Bo-Ex start eind dit jaar met de eerste sociale huurwoningen in Rijnvliet Zuid. De Stichting Primair Onderwijs Utrecht (SPOU) start de planontwikkeling van de school in Rijnvliet. De gemeente maakt de grond op tijd bouwrijp en is al gestart met het inrichtingsplan voor de hoofdstructuur van de openbare ruimte. Het doel hiervan is om delen van de openbare ruimte zo vroeg mogelijk in te richten volgens de principes van een voedselbos. Dit betekent dat het groen in Rijnvliet voedsel biedt aan mens en dier. Dit plan is opgesteld met bewoners. Het bestemmingsplan Rijnvliet is eind 2016 vastgesteld door de gemeenteraad.

Reacties