PvdA wil Utrechtse speeltuin naar Dick Bruna vernoemen

Foto:

PvdA-gemeenteraadslid Gadiza Bouazani stelt voor om de onlangs overleden tekenaar Dick Bruna te eren door een speeltuin naar hem te vernoemen. D66-raadslid Maarten Koning denkt eerder aan een brug of wijk.

Dit jaar wordt de grootste natuurspeeltuin in Utrecht gerealiseerd en wel in de wijk Leidsche Rijn. Dit is volgens Bouazani een prachtige gelegenheid om Dick Bruna op een passende wijze te eren in het Utrechtse straatbeeld. De PvdA vraagt het college in overleg te gaan met de betrokkenen om dit te kunnen realiseren.

Als dit niet mogelijk blijkt, wil de PvdA graag weten of er plannen zijn voor andere nieuwe speeltuinen waar wel de mogelijkheid is om Dick Bruna te vernoemen.

D66-raadslid Maarten Koning vindt een speeltuin te klein voor Dick Bruna, zo laat hij op Twitter weten. Daphne Schippers heeft al een brug. Hij stelt daarom voor om een brug of wijk naar Dick Bruna te vernoemen. Zo zou volgens hem de Merwedekanaalzone de Bruna-wijk kunnen worden. Of Leidsche Nijn of de Galecopper Bruna.

Cookieinstellingen