ChristenUnie en SP: laat A.S.O. reservering hotelkamers betalen

Foto: Victor van Werkhooven, Wikipedia, CC BY 3.0

De ChristUnie en de SP vinden dat de A.S.O., de Franse Tourorganisatie, de kosten voor het reserveren van de hotelkamers tijdens de Tourstart moet betalen en niet de gemeente Utrecht. Ook vinden beide partijen dat er voortaan een post onvoorzien moet komen voor dit soort grote sportevenementen. De ChristenUnie en de SP hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Bij de Tourstart was sprake van een budgetoverschrijding van 4 ton. Dat was al bekend. Daar is nu echter nog een tekort van 2 ton bovenop gekomen. Dit heeft onder meer te maken met de reservering van kamers voor de A.S.O. Het A.S.O. heeft echter lang niet alle kamers gebruikt. Dit heeft geleid tot een verliespost van 42.000 euro die niet op het bordje van de A.S.O. zijn terecht gekomen maar op het bordje van de gemeente Utrecht. De SP en de ChristenUnie vinden dit niet logisch en onredelijk.

Beide partijen vinden dan ook dat de gemeente moet onderzoeken of het niet mogelijk is om deze kosten alsnog te verhalen op het A.S.O. Ook vinden beide partijen dat er voor dit soort evenementen een post ‘onvoorzien’ moet komen. Ook al staat het ministerie van VWS geen post ‘onvoorzien’ toe bij subsidieaanvragen.

Cookieinstellingen