Robert Moszkowicz is advocaat noch oplichter

Fragment RTL Late Night
Fragment RTL Late Night
Foto: Screenshot You Tube

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie gaat – na drie jaar onderzoek – oud-advocaat Robert Moszkowicz niet vervolgen. Tegen hem was aangifte gedaan van oplichting omdat hij zich zou hebben voorgedaan als advocaat, terwijl hij uit dit ambt was gezet vanwege ‘onbehoorlijke praktijkuitoefening’. Dit meldt de NOS.

Het OM heeft na drie jaar onderzoek besloten om ex-advocaat Robert Moszkowicz niet te vervolgen, schrijft RTV Utrecht. Acht mensen kwamen in contact met Moszkowicz via zijn juridische adviesbureau in Nieuwegein. Zij kenden elkaar niet, en woonden door het hele land. Omdat in het kantoor van Moszkowicz een toga en een advocatendiploma aan de muur hingen, gingen de aangevers ervan uit dat hij advocaat was. Ook door zijn naam en voorkomen dachten de oud-cliënten dat ze te maken hadden met een gerenommeerd advocaat. Een van hen zegt dat Moszkowicz zich ook zo voorstelde. De ex-advocaat ontkent dat.

Aangifte

Gezamenlijk deden zij aangifte tegen Moszkowicz omdat hij zich zou hebben voorgedaan als advocaat, terwijl hij dat niet is. In 2005 werd hij uit zijn beroep gezet wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Hij werd beschuldigd van oplichting, maar daarvoor is niet voldoende bewijs. Omdat er verder geen getuigen zijn, is het het woord van Moszkowicz tegen de aangevers. Ook hebben de oud-cliënten vooraf niet geverifieerd of hij daadwerkelijk advocaat was. Het OM heeft daarom besloten de zaak niet voor te leggen aan de rechter.

Bron: NOS.nl

 

Cookieinstellingen