Met TivoliVredenburg gaat het crescendo

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Met het onder tekorten lijdende Muziekcentrum TivoliVredenburg gaat het de goede kant op. Het aantal mensen dat de weg naar een concert, een festival of café Het Gegeven Paard weet te vinden, is fors gestegen. Dit meldt het AD.

Het aantal bezoekers is gestegen van 762.000 in 2015 naar wellicht meer dan 925.000. Het exacte aantal bezoekers kan zelfs nog hoger uitvallen, omdat het deze week enorm druk is. Aanvankelijk werd gedacht dat TivoliVredenburg de grens van een miljoen zou passeren. Maar na hertelling viel het aantal toch iets lager uit. “k durf te voorspellen dat we volgend jaar zeker meer dan één miljoen bezoekers trekken”, aldus directeur Frans Vreeke.

Succesfactoren

De directeur verklaart de explosieve groei door een aantal factoren. “Het ene jaar kan je meer concerten en festivals programmeren dan in het andere jaar. Ook is TivoliVredenburg als muziekcentrum bekender geworden. Agenten proberen hun artiesten hier geprogrammeerd te krijgen. Je ziet dat we een naam opbouwen.” Alhoewel een verdeling wat betreft bezoekers naar de verschillende muziekgenres nog niet bekend is, gaat Vreeke ervanuit dat pop en dance, net als in 2015, de meeste bezoekers trekken. Ook festivals zijn gewild. Zo leidde het nieuwe jazzfestival Transition op 26 maart meteen tot een uitverkocht huis. Ook het populaire kinderfestival My First Festival was twee keer volledig uitverkocht. Volgens Vreeke is het geen uitzondering dat op een drukke dag 6.000 tot 7.000 bezoekers TivoliVredenburg bevolken. “Met een programma overdag, ’s avonds en ’s nachts is dat aantal niet overdreven.”

Het Gegeven Paard holt mee…

Afgelopen jaar heeft TivoliVredenburg meer concerten en evenementen georganiseerd dan vorig jaar. Ook het bezoekersaantal van café Het Gegeven Paard is fors gegroeid tot meer dan 105.000 dit jaar. Dit aantal maakt deel uit van het totale bezoekersaantal van 925.000. Vreeke: “Het café loopt heel goed. Het maakt het gebouw levendiger en ook laagdrempeliger.”

Bron: ad.nl

Cookieinstellingen