Herinrichting Nachtegaalstraat en Burgemeesterstraat Reigerstraat op komst

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Ook de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat staan op de nominatie voor een herinrichting. Dit blijkt uit een brief van een brief van wethouder Lot van Hooijdonk van vandaag aan de gemeenteraad. 

Met ‘bredere stoepen en een goede oversteekbaarheid’ wil Van Hooijdonk het voor fietsers, bewoners en ondernemers van deze straten prettiger maken. “In het verkeersplan is de kwaliteit van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt”, schrijft Van Hooijdonk.

Start: Inventarisatie van wensen

Begin 2017 organiseert de gemeente bijeenkomsten om de wensen van bewoners en ondernemers zo goed mogelijk in beeld te brengen en om met hen in gesprek te gaan. “Die bijeenkomsten moeten leiden tot een nieuwe visie met draagvlak in de directe omgeving. Deze visie laten we dan uitwerken in een concreet voorstel”, aldus de wethouder. Het ontwerp is naar verwachting in de zomer van 2017 klaar. Er volgt nog een inspraakperiode alvorens er een definitief besluit valt. De start van de uitvoering staat gepland voor de tweede helft van 2018.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen