Subsidie moet kwetsbare jongeren aan werk helpen

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De gemeente Utrecht stelt in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid Midden-Utrecht 220.000 euro subsidie beschikbaar voor projecten die gericht zijn op jongeren in kwetsbare posities.  Aanvragen kunnen worden gedaan tot en met 1 januari.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid, dat de afgelopen twee jaar ruim 1.700 jongeren aan een baan, leerwerkplek of stage heeft geholpen, wordt nog één jaar voortgezet. Anders dan voorgaande jaren is het Actieplan in 2017 vooral gericht op jongeren in kwetsbare posities. Dat zijn jongeren in de leeftijd van 15 tot 27 jaar in de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht die werkloos zijn, werkloos dreigen te raken of op school dreigen uit te vallen. De subsidie is bedoeld voor projecten die zich richten op een baan, stage of leerwerkplek voor deze jongeren. Daarbij geldt dat alleen projecten die succesvol zijn gebleken in aanmerking komen voor subsidie.

Speerpunten in het Actieplan Jeugdwerkloosheid 2017 zijn om jongeren startklaar maken voor de arbeidsmarkt, ze te matchen op werk en/of opleiding en nazorg geven om te voorkomen dat ze na plaatsing op werk weer uitvallen.

Aanvragen subsidie
Geïnteresseerden kunnen uiterlijk tot en met 1 januari 2017 een aanvraag voor subsidie indienen voor activiteiten die worden uitgevoerd tussen 1 januari 2017 en 1 januari 2018. De aanvraag moet bestaan uit een activiteitenplan en gespecificeerde begroting. Na 1 januari 2017 worden alle subsidieaanvragen beoordeeld door een werkgroep waarin het UWV en de gemeenten uit de arbeidsmarktregio zijn vertegenwoordigd.

Deelnemende gemeenten
De gemeenten die samenwerken in het Actieplan Jeugdwerkloosheid zijn: De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen