Voortzetting kort geding ontruiming alFitrah-moskee

Foto: CC0 Public Domain

UPDATE 18-10-2016

UTRECHT – Vandaag probeert de salafistische alFitrah-moskee in de Utrechtse wijk Overvecht tijdens een kort geding te voorkomen dat zij het pand wordt uitgezet. Dit meldt het AD.


De eigenaar van het pand aan de Pahud de Mortangesdreef, projectontwikkelaar We Do Projects uit Culemborg, spande het kort geding aan vanwege een huurachterstand van 180.000 euro. De projectontwikkelaar wil dat alFitrah uit het pand wordt gezet. Ook moet de huurachterstand betaald worden. De projectontwikkelaar wil het pand nu leeg hebben om het “verder te ontwikkelen”.

Wel of geen koopovereenkomst?


Ter zitting verduidelijkte advocaat Anis Boumanjal namens alFitrah waarom er geen geld is overgemaakt. “Tussen de vorige pandeigenaar, de huidige pandeigenaar en alFitrah zijn er al maanden onderhandelingen over de koop van het pand.” Er zou geen sprake zijn van onwil in het betalen van de huur. Voor alFitrah was het duidelijk dat er gedurende die periode geen huur hoefde te worden betaald.

Advocaat Van Gorcom, namens We Do Projects, ontkende dat. “Er is over koop gesproken, maar we zijn nooit tot een overeenkomst gekomen. Er waren eisen namens alFitrah waarmee wij simpelweg niet akkoord konden gaan. Zo wilden zij juridisch eigenaar worden van het pand als ze al één euro van de aankoopsom betaald zouden hebben. Dat kan gewoon niet.”

De rechter doet woensdag 2 november uitspraak.

Bron: ad.nl/rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen