ProRail relatiedag 2016 in teken van innovaties

Sharon Dijkstra in gesprek met Pier Eringa
Sharon Dijkstra in gesprek met Pier Eringa
Foto: prorail.nl

UTRECHT – Ruim 200 vertegenwoordigers van goederen- en reizigersvervoerders, overheden, aannemers, belangenorganisaties hebben gistermiddag tijdens de ProRail relatiedag in het Spoorwegmuseum kennisgemaakt met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ‘Spoorinnovatie en Big Data’.

Alle aanwezigen werden door Pier Eringa, president-directeur van ProRail, welkom geheten. Een mooie gelegenheid ook om kennis te maken met de onlangs aangetreden nieuwe directeuren. En last but not least: een moment van waardering voor het vele werk van medewerkers, uitgesproken door staatssecretaris Sharon Dijksma, waarbij zij met name haar bewondering uitsprak voor alle mooie stations die onlangs geopend zijn. Zij wil met alle partijen samenwerken om het spoor toekomstbestendig te maken. Wat het spoor nu vooral nodig heeft is ‘rust, reinheid en regelmaat’ om alle gezamenlijke ambities waar te maken, aldus de staatssecretaris. Ook gaf zij aan binnenkort in gesprek te willen gaan met de medewerkers van ProRail over de ophanden zijnde reorganisatie.

Innovaties

Tijdens de relatiedag was ruimte gemaakt voor allerlei innovaties waar ProRail in alle stadia en vormen aan werkt: afgerond, in pilotvorm, puur ProRail of in samenwerkingsverband. Bezoekers konden onder meer een kijkje nemen bij sensoren die buiten automatisch meetgegevens via een draadloos LoRa-netwerk binnenhalen en bij een voorspeller van derdenstoringen door mensen of dieren. Ook konden zij kennismaken met een digitale methode om het spoor te checken, een ‘intelligent platform bar’ die op het perron informatie over een naderende trein geeft zoals drukte, klasse en fietsbalkons en met de plannen om drones in te zetten voor de inspectie van bruggen.

Bron: prorail.nl

 

Cookieinstellingen