Markt om de Hoek in park Oosterspoorbaan

Foto: Oosterspoorbaan, Facebook

UTRECHT – Utrecht-Oost maakt zich op voor de eerste Markt om de Hoek die op zondag 11 september van start gaat in het park op de Oosterspoorbaan. Niet zo maar een markt, maar een eigentijdse versie die door en voor de bewoners van wijk oost tot stand is gekomen. Dit meldt De Stad Utrecht.

In meer dan dertig kramen bieden bewoners en duurzame, kleine ondernemers uit de buurt hun producten aan: verse oogst, zelfgemaakte jam, zelfgebrouwen bier of een heerlijke maaltijd. Vanaf 2017 ligt het in de bedoeling dat er in het voorjaar, de zomer en de herfst elke maand een markt wordt georganieerd. Elke keer zal het aanbod anders zijn, want met het seizoen verandert de oogst.

Bewoners bewust maken van lokale milieuvriendelijke producten...
Bewoners bewust maken van lokale milieuvriendelijke producten…

Markt Om De Hoek wil mensen bewust maken waar voedsel vandaan komt en laten zien hoe gemakkelijk het is lokaal te kopen. De producten zijn zo veel mogelijk gekweekt en gemaakt zonder het milieu schade toe te brengen. De kraamhouders geven hierover ook uitleg en enkelen zullen een workshop verzorgen. Bovendien vormt de markt een eigen voedselkringloop met compostwerkplaats Utrechtse Aarde en stadslandbouw langs de Oosterspoorbaan.

Oosterspoorbaantraject

De markt is slechts één van de initiatieven van bewoners van Utrecht-Oost in het tot park omgebouwde Oosterspoorbaan-traject. Behalve de compostwerkplaats ‘Utrechtse aarde’ zijn er werkgroepen bezig met sporttoestellen, eetbaar groen, een natuurspeeltuin en een Natuurlint, een groene ecologische verbinding voor mens en dier tussen Maliesingel en Krommerijnpark.

Bron: destadutrecht.nl

 

Cookieinstellingen