VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bezoekt Universiteit Utrecht

Zeid Ra’ad Al Hussein
Zeid Ra’ad Al Hussein
Foto: Ahmad ARAR, You Tube

UTRECHT – Op zaterdag 3 september 2016 verzorgt de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, de heer Zeid Ra’ad Al Hussein, de jaarlijkse SIM Peter Baehr-lezing. De lezing vindt plaats ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM).

Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM), het belangrijkste expertisecentrum voor onderzoek en onderwijs van mensenrechten aan de Universiteit Utrecht, is sinds de oprichting in 1981 uitgegroeid tot een toonaangevende academische onderzoeksinstelling. Het is de thuisbasis van een levendige, interdisciplinaire en internationale groep onderzoekers, docenten en promovendi. SIM biedt diverse internationaal georiënteerde programma’s.

Ter gelegenheid van zijn verjaardag organiseert SIM dit jaar de Association of Human Rights Institutes conferentie met als thema ’50 jaar van de Twee VN-Mensenrechten verdragen: Erfenissen en vooruitzichten’. De conferentie vindt plaats van 1 tot en met 3 september 2016. Meer dan 200 toonaangevende wetenschappers op het gebied van mensenrechten uit de hele wereld komen naar Utrecht. Aan de orde komen onderwerpen als:

  • Ondeelbaarheid en interacties van normen en regimes;
  • Burgerschap, migranten en vluchtelingen; niet-statelijke actoren en de rechten van de mens;
  • EU en de mensenrechten;
  • De mondiale economie en de mensenrechten;
  • Nieuwe wegen in het onderzoek van de mensenrechten.

De conferentie wordt afgesloten op zaterdag 3 september met de keynote toespraak van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, de heer Zeid Ra’ad Al Hussein.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen