Opening nieuwe garage Vredenburg

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – De nieuwe parkeergarage onder Hoog Catharijne en het Vredenburg in Utrecht gaat maandagochtend vanaf 08.30 uur open. Automobilisten kunnen hun voertuig parkeren op één van de 1200 plekken. Dat bevestigt eigenaar Klépierre.

De nieuwe garage, kosten 100 miljoen euro, is al eerder aan de pers voorgesteld. Parkeerders kunnen onder de nieuwe singel door de garage op -3 bereiken. In het gebouw is een systeem aangelegd dat automobilisten naar vrije plekken leidt.

Bijzondere bouw

Hoogtepunt in de garage is een grote vitrine met daarin resten van Kasteel Vredenburg. Ook heel bijzonder is de wijze waarop de garage tot stand is gekomen. De garage gaat 5 verdiepingen de grond. De waterkerende laag ligt op 60 meter diepte, net zo diep, als de Radboudtoren die boven Hoog Catharijne uittorent hoog is. De garage is gebouwd met een unieke top-downmethode, waarbij er tegelijkertijd naar boven én naar beneden werd gebouwd.

Het woonwinkelgebouw en de singel boven op de grote parkeergarage zijn nog niet klaar. De eerste winkels in het nieuwe gebouw van Hoog-Catharijne gaan volgend jaar open. De oplevering van de woningen wordt vanaf april verwacht. Het water in de singel zal in 2019 weer stromen, als alle bouwwerkzaamheden klaar zijn.

24 uur per dag open
De garage heeft de aanduiding P5 gekregen en is 24 uur per dag open. Parkeren wordt met 50 cent per zeven minuten (4,29 euro per uur) duurder dan in andere garages, maar goedkoper dan op straat. Dat is 4,53 euro in de binnenstad. Een dagkaart kost 36 euro.

Bron: rtvutrecht.nl | cu2030.nl | Video You Tube: AD.nl

Cookieinstellingen