Utrechtse mannen willen scoren in hun blote bast

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Blote vrouwen? Héél gewoon. Maar blote mannen? In Utrecht gaan ze in ieder geval uit de kleren. Om te beginnen de brandweermannen en dan de jongemannen van de Utrechtse Studenten Rugby Sociëteit. Waarom eigenlijk?

Aandacht natuurlijk. Wat anders? Ja, dat klopt. Laten we beginnen met de brandweermannen. Zoals bekend vechten zij voor een betere cao. Op dit moment kunnen brandweermannen met  59 jaar met pensioen. In de plannen voor een nieuwe cao echter wordt de pensioenleeftijd verhoogd naar 65 jaar. Een verslechtering van hun positie dus. Brandweermensen kunnen dit werk niet tot hun 65ste doen. Bovendien is de levensverwachting van een brandweerman vele jaren korter dan van andere werknemers, zo luidt het verweer. De onderhandelingen voor een betere cao zijn mislukten en daarom houdt de brandweer overal in het land publieksvriendelijke acties. Begin juni protesteerde de brandweer van Rotterdam door hun sirenes te laten loeien, en de brandweer van Utrecht deed dat met het ophangen van spandoeken en brandende fakkels. Maar zonder het gewenste effect.

Sexy shoot I

En nu? Nu trekken de brandweermannen alles uit de kast. En uit… Voor het maken van een kalender hebben de fitste mannen van het korps zich aangemeld voor de sexy shoot. Toch zal de kalender niet alle maanden de kijker in lichterlaaie zetten. Brandweerman Pascal Mooy in het AD: “Er komt een opbouw. Eerst een paar mooie mannen en daarna actiefoto’s van ons dagelijkse werk. We hopen dat het publiek ziet hoe zwaar ons werk is en begrijpt dat daar een fatsoenlijke cao en een goede pensioenregeling bij horen.” Duidelijk!

Sexy shoot II

De Utrechtse Studenten Rugby Sociëty dan. Ook de studenten staan met een ontbloot bovenlijf op de foto’s in een kalender. En die worden zaterdag verkocht in homobar Bodytalk. De opbrengst gaat naar de club. “We willen ieder jaar meedoen aan een Europees toernooi. Het kost veel geld om daarheen te gaan. Vorig jaar kwamen we daarom met het idee om een kalender te maken voor het vrouwelijk schoon in Utrecht.

We zijn toch allemaal best gespierd en afgetraind, dus…

dat zou misschien wel geld kunnen opleveren voor deelname aan het toernooi”, zegt woordvoerder Tycho de Bie voor RTV Utrecht. “De kalender viel niet alleen in de smaak bij vrienden en studentes. Maar ook bij homo’s vond de kalender gretig aftrek”, zegt De Bie. Het bezoek aan de homobar is een belofte die de rugbyers moesten inlossen, zegt De Bie. “De baas van de Bodytalk kocht onze laatste kalenders op, maar dan moesten we beloven om de kalenders aan de klanten te verkopen en op de bar te dansen. Dus dat gaan we doen. Mensen kunnen ook met ons op de foto met ontbloot bovenlijf. Uiteraard tegen een kleine vergoeding.” Uiteraard!

De doelen zijn concreet en het blijft beschaafd. Het is maar dat u het weet.

Bron: AD/RTV Utrecht

Cookieinstellingen