Meer vrijheid voor Utrechtse buurtcentra

Buurtcentrum Sterrenzicht in Sterrenwijk
Buurtcentrum Sterrenzicht in Sterrenwijk
Foto: Buurthuis Sterrenzicht, Facebook

UTRECHT – De gemeente wil met een aantal maatregelen de Utrechtse buurtcentra nog beter laten aansluiten bij de wensen van bewoners. Voor ieder buurtcentrum komt een sociaal beheerder die direct contact heeft met de gebruikers en gericht activiteiten kan plannen en afstemmen met de gebruikers. 

Vanaf nu kunnen gebruikers en beheerders zelf de sfeer en inrichting van het centrum bepalen en zo van het buurtcentrum nog meer hún buurtcentrum maken. Meubels, gordijnen, planten, of een koelkast horen tot de mogelijkheden. Daarnaast moeten informatieborden aan de gevel en bewegwijzering in het gebouw duidelijker maken wat er te doen is in het buurtcentrum. Met deze maatregel hoopt de gemeente dat de buurtcentra nog beter passen bij wat bewoners willen en er nog meer bewoners gebruik van gaan maken.

Nieuwe accommodaties

Een andere maatregel is het verplaatsen van de activiteiten van MFA Waterwin (Terwijde) en buurtcentrum ’t Bokkie (Hoograven) naar twee andere accommodaties dicht in de buurt; respectievelijk De Boog en De Saffier (voormalig huize Tolsteeg). Deze nieuwe accommodaties bieden meer mogelijkheden voor uiteenlopende activiteiten.

Naast de buurtcentra zijn er veel accommodaties van andere organisaties, zoals scholen, zorgcentra en sportkantines, die in principe geschikt zijn voor bewonersactiviteiten. Voor eventueel benodigde kleine bouwkundige aanpassingen kan door de organisaties subsidie worden aangevraagd. Deze regeling geldt vanaf dit najaar.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Cookieinstellingen