Politie en OM op zoek naar (nog niet aangehouden) relschoppers bekerfinale

Foto: Centinar, Wikimedia, CC BY-SA 3.0

ROTTERDAM/UTRECHT –  De politie en het Openbaar Ministerie zijn nog steeds bezig met onderzoek naar de vechtpartijen tussen supportersgroepen rondom de KNVB Bekerfinale in de Kuip. Met een aanvullend onderzoek gaan zij – aan de hand van video- en fotomateriaal – op zoek naar relschoppers die nog niet zijn aangehouden.

Ruim 45 duizend Feyenoord en FC Utrecht supporters waren zondagavond 24 april bij de KNVB Bekerfinale in de Kuip. Bij vechtpartijen tussen supportersgroepen keerde het geweld zich ook tegen de agenten en stewards. Dat gebeurde bijvoorbeeld op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat, waarbij een vechtpartij ontstond tussen supporters. De politie greep in en een ME-bus werd bekogeld. Ook raakten na de wedstrijd bij verschillende incidenten drie politieagenten gewond. In totaal arresteerde de politiedie dag al 59 personen voor onder meer bezit van vuurwerk, openbare dronkenschap en belediging.

Overige relschoppers

De afgelopen weken heeft het onderzoek zich geconcentreerd op de afhandeling van die zaken. Nu is het team op zoek naar de relschoppers die nog niet zijn aangehouden. Daarom starten de politie en het OM met een aanvullend onderzoek naar de confrontaties rondom de wedstrijd. Zo was er een confrontatie met de ME bij de aankomst van de bussen met FC Utrecht supporters bij de Kuip, bestormden dezelfde supporters de stewards na afloop van de wedstrijd en was er wederom een confrontatie met de ME bij het skatepark.

Beelden

Rechercheurs bekijken de komende weken het aanwezige video- en fotomateriaal om verdachten van strafbare feiten te identificeren. Ook spreken zij met slachtoffers en getuigen. Het politieteam vraagt mensen die zelf beelden hebben deze aan de politie te verstrekken. Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en foto- en of beeldmateriaal. Hebt u iets gezien van de genoemde confrontaties? Dan vragen de politie en het OM u zich te melden bij de politie in Utrecht of Rotterdam. Uiteraard kunnen de supporters die betrokken waren bij strafbare feiten zich ook zelf melden. Het aanwezige beeldmateriaal wordt momenteel door de politie intern bestudeerd. Mocht dat niet leiden tot herkenning dan worden de beelden mogelijk extern getoond.

Cookieinstellingen