‘Getuige geliquideerd in Overvecht’

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op de Kretadreef in Overvecht is woensdagavond een man doodgeschoten. De 45-jarige inwoner van Utrecht werd onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. De scooter is waarschijnlijk gevonden, de daders zijn nog spoorloos. Dit meldt RTV Utrecht.

Volgens omstanders is het slachtoffer Ranko S., een getuige in de zogenoemde 26koper-zaak. De man zou volgende week getuigen tegen de Utrechtse liquidatiebende, zegt misdaadjournalist Jens Olde Kalter. In de zaak gaat het volgens justitie om een zeer professioneel georganiseerde bende die zich bezighield met ‘moorden op bestelling’. Vorige maand werd de 29-jarige Abderrahim Belhadj, die ook op de dodenlijst stond van de Utrechtse liquidatiebende, geliquideerd in Amsterdam.

Vluchtscooter

De politie heeft de mogelijke vluchtscooter van de daders van de schietpartij in Overvecht gevonden. Het voertuig lag in de bosjes aan de C. de Haasweg in De Bilt. Naast de scooter lag een jerrycan, die vermoedelijk gevuld is met benzine. De politie heeft het bosje afgezet en doet onder meer onderzoek met een speurhond. Agenten ter plaatse achten de kans zeer groot dat dit de daadwerkelijke vluchtscooter is van de daders van de schietpartij woensdagavond aan de Kretadreef in Utrecht.

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen