Auto-inbrekers op scooter aangehouden

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Op woensdagavond 8 juni zijn twee verdachten aangehouden, nadat zij vermoedelijk een auto-inbraak hadden gepleegd. De politie doet onderzoek.

Rond 19.50 uur kwam een melding van een auto-inbraak op de Troosterhof in Tuindorp. De melder had twee verdachten op een scooter en één op een fiets zien wegrijden. De jongens waren gevlucht in richting van de wijk Tuindorp Oost. Het toeval wilde dat agenten even daarvoor in de omgeving twee jongens op een scooter hadden gecontroleerd naar aanleiding van een verdachte situatie. Ze vermoedden dat het om dezelfde jongens ging en terwijl de agenten zich op weg begaven naar de plaats van de inbraak, zagen zij het duo op de scooter op de Kardinaal de Jongweg.

Achtervolging

De agenten gaven een stopteken, maar hieraan werd geen gehoor gegeven, waarna de achtervolging werd ingezet. Al snel konden de verdachten worden klemgereden en werden zij, een 22- en 18- jarige man uit Utrecht, aangehouden. Ze hadden spullen bij zich die te koppelen zijn aan de auto-inbraak op de Troosterhof. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet nog onderzoek naar de mogelijke derde verdachte.

Cookieinstellingen