Fietsers moeten wijken voor tijdelijke busbaan in de Uithof

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vanaf maandag 13 juni tot en met juni 2017 moeten fietsers richting de Uithof – vanwege werkzaamheden voor de aanleg van de Uithoflijn – rekening houden met een omleiding. 

De Uithoflijn komt te liggen op de huidige busbaan die loopt over de Heidelberglaan in het centrumgebied van De Uithof. Voordat de busbaan kan worden omgebouwd tot trambaan, moet eerst een nieuwe tijdelijke busbaan worden aangelegd op het huidige fietspad op de Heidelberglaan. Fietsers worden daarom vanaf maandag 13 juni omgeleid via de Leuvenlaan en de Cambridgelaan. Hiervoor is BAM eind mei gestart met het verlengen van het fietspad op de Cambridgelaan en met de aanleg van een nieuwe fietsoversteek over de Bolognalaan. Vanaf het moment dat de fietsers worden omgeleid, ga at BAM de tijdelijke busbaanaanleggen. Tussen de Padualaan en Heidelberglaan vindt het werk van eind juni tot eind juli 2016 plaats.

Vanaf augustus 2016 rijden rijden de bussen over de tijdelijke busbaan (wat nu fietspad is) en kan BAM beginnen met de aanleg van de trambaan op de locatie van de ‘oude’ busbaan. De tijdelijke busbaan en de omleidingvoor fietsers blijven tot juni 2017 in gebruik. Bedrijven, instellingen, parkeergarages en fietsenstallingen blijven bereikbaar.
Bron: deuithoflijn.nl

 

Cookieinstellingen