BAM biedt vooruitblik op de Uithoflijn

Foto: Provincie Utrecht

UTRECHT – Wie meer wil weten over de aanleg van de Uithoflijn, kan op de Dag van de Bouw, zaterdag 4 juni, terecht bij aannemer BAM. De bouwers van de nieuwe tramverbinding tussen station Utrecht Centraal en De Uithof/Science Park geven tussen 11 tot 15 uur antwoord op al uw vragen op het werkterrein van de Uithoflijn aan de Uppsalalaan.

Niet alleen volwassenen kunnen zich hier laten informeren. Kinderen kunnen op de Dag van de Bouw in de huid van een bouwvakker kruipen. Voor de jongste bezoekers is er een minigraver om zelf zand te scheppen en een grote vrachtwagen en kraan waar ze in de cabine mogen kijken.

Lagevloertram
Provincie Utrecht en gemeente Utrecht hebben opdracht gegeven tot bouw van de Uithoflijn. Voorbereidende werkzaamheden voor de feitelijke bouw van de infrastructuur is al in volle gang. De moderne lagevloertram rijdt vanaf medio 2018, naar verwachting met meer dan 40.000 mensen per dag, in 17 minuten van begin- tot eindhalte.

Het werkterrein ligt naast (halte) P+R De Uithof en is uitstekend bereikbaar per auto of OV.

Stationsgebied
De Uithoflijn presenteert zich ook op de Dag van de Bouw in het Stationsgebied. Om 13.15 uur is er in het Informatiecentrum Stationsgebied een presentatie over de Uithoflijn. Het informatiecentrum is op de begane grond van het Stadskantoor. De bouwplaats van het nieuwe station is ook speciaal voor de Dag van de Bouw open voor publiek.

Bron: Provincie Utrecht

Cookieinstellingen