UTRECHT in teken van SPRING!

Foto: Provincie Utrecht

UTRECHT – De stad Utrecht is van donderdag 19 t/m zaterdag 28 mei 2016 het decor voor de vierde editie van SPRING. Dit festival biedt publiek de gelegenheid theatermakers en choreografen te ontdekken die risico’s durven te nemen en de grens opzoeken van dans, theater en beeldende kunst.

De voorstellingen van SPRING vinden plaats in de bekende theaterzalen, maar ook op onverwachte plekken in de stad. De openingsvoorstelling van SPRING is de première van 6: THE SQUARE van de Duits/Nederlandse choreografe Nicole Beutler in Stadsschouwburg Utrecht op donderdag 19 mei. Het festival werkt met Beutler samen om haar werk vaker naar de grote zalen van de Nederlandse schouwburgen te brengen. Een zelfde samenwerking heeft SPRING met Jan Martens, winnaar van de Charlotte Köhlerprijs 2015. De veelbelovende Vlaamse choreograaf laat in THE COMMON PEOPLE 48 inwoners van Utrecht elkaar één op één voor de eerste keer ontmoeten. Deze blind-date-voorstelling in marathonvorm wordt voorafgegaan door een serie workshops met Utrechters.

Programma en tickets

Meer informatie over het uitgebreide en creatieve programma op de andere dagen is te vinden op www.springutrecht.nl. Daar kun je ook tickets bestellen. Wees er snel bij, want de ticketverkoop is al gestart en een aantal voorstellingen is al uitverkocht.

Bron: Provincie Utrecht

 

Cookieinstellingen