Feestje voor buurtbewoners Hardebollenstraat

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Eind goed al goed. De vreugde onder de buurtbewoners van de Hardebollenstraat is groot. Aan het hoofdstuk wel of geen prostitutie is definitief een einde gekomen. “We wisten niet welk besluit er genomen zou worden en alle scenario’s zaten in ons hoofd. Maar dat deze maatregel zou worden bedacht hadden we niet durven denken”,  zegt woordvoerder Arie Doeser tegen RTV Utrecht.

“Toen we vrijdagavond hoorden van het besluit van burgemeester Van Zanen hebben we een klein feestje gevierd in een buurtcafé”, zegt de bewonersvereniging. Ook het nieuws dat de gemeente overeenstemming heeft bereikt over de aankoop van de prostitutiepanden met de eigenaren en dat deze een andere bestemming krijgen, viel in goede aarde.

Politiek

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de aankoop van de panden. De stad heeft 5,8 miljoen euro voor het plan uitgetrokken.
D66 heeft al laten weten het ‘een goed besluit voor de buurt te vinden, maar een slecht besluit voor de dames’. Het CDA zegt dat het ‘een forse som geld is, maar dat de partij wel in de buidel wil tasten’. De VVD is geen voorstander van de actieve verwerving van panden door de gemeente, maar vindt dat in dit geval het belang van de buurt zwaarder weegt en de aankoop van panden de beste garantie is dat er geen prostitutie terugkeert in de Breedstraatbuurt en de Hardebollenstraat.

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen