Massaal verzet tegen verbreding Ring Utrecht

UTRECHT – Utrechtse bewoners-, natuur- en milieuorganisaties gaan zich samen verzetten tegen de verbreding van de Ring Utrecht (A27 en A12). Dit meldt destadutrecht.nl.

Utrechtse bewoners-, natuur- en milieuorganisaties hebben besloten de krachten te bundelen in hun verzet tegen de verbreding van de Ring Utrecht. De organisaties zullen samen bezwaren indienen en anderen stimuleren om dat ook te doen, onder andere rond de informatieavonden van Rijkswaterstaat. Ook richten ze de Stichting Kerngroep Ring Utrecht (KRU) op.

De Vrienden van Amelisweerd, de Kracht van Utrecht, het Bewonersoverleg Ring en Rijnsweerd, Werkgroep A27 Voordorp en Laat Lunetten Niet Stikken gaan hun bestaande intensieve samenwerking formaliseren in de nieuwe Stichting Kerngroep Ring Utrecht (KRU). De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en het MIlieucentrum Utrecht (MCU) ondersteunen de samenwerking.

Kostbaar en aantasting natuur- en recreatiegebied

De zeer kostbare verbreding van de bak in Amelisweerd betekent een forse aantasting van Amelisweerd, een natuur- en recreatiegebied van onschatbare waarde. Jos Kloppenborg (Vrienden van Amelisweerd): “Opnieuw dreigen er vele honderden bomen te sneuvelen voor een plak asfalt. En dat voor een volkomen onnodige verbreding. Besteed die 1200 miljoen maar anders!”

De komende weken zullen de samenwerkende organisaties regelmatig van zich laten horen. Alle activiteiten zijn te vinden op

www.snelwegen-utrecht.nl en http://www.facebook.com/snelwegen.utrecht/

Bron: De Stad Utrecht

Cookieinstellingen