Prostituees Hardenbollenstraat willen aan de slag

Foto: Vera de Kok, CC BY-SA 3.0 NL

UTRECHT – Prostitutiecoöperatie Freya pleit maandag bij de rechtbank in Utrecht voor een plek in de Hardebollenstraat. Om haar eis kracht bij te zetten wordt de rechter gevraagd om de gemeente een dwangsom op te leggen. Dit meldt RTV Utrecht.

Ruim twee jaar geleden werd de vergunning aangevraagd, maar het stadsbestuur heeft de beslissing daarover uitgesteld tot half mei. Burgemeester Jan van Zanen heeft nog geen besluit kunnen nemen over de mogelijke terugkeer van prostitutie in de Utrechtse Hardebollenstraat omdat zich een derde partij heeft gemeld met informatie. Deze informatie moet eerst worden verwerkt en bestudeerd, aldus de burgemeester begin april.

Dwangsom

De prostituees zijn het wachten moe en willen dat de rechter de gemeente een dwangsom oplegt. “De sekswerkers wachten al zo lang, terwijl ze overal aan voldoen. De panden zijn er klaar voor en de vrouwen zijn er klaar voor. We willen zo snel mogelijk weer aan het werk”, aldus van ondernemer Caja van Tolie. Freya wil voor iedere dag dat de gemeente Utrecht langer wacht met het nemen van een beslissing 2500 euro.

Bron: rtvutrecht.nl

Cookieinstellingen