Gay Parade in Utrecht?

Dit is Amsterdam. Ziet Utrecht er straks ook zo uit?
Dit is Amsterdam. Ziet Utrecht er straks ook zo uit?
Foto: Wikimedia

UTRECHT – Wat Amsterdam kan, kan Utrecht ook. En beter. Robbert Kalff, eigenaar van de Utrechtse homobar Café Kalff aan de Oude Gracht 47, heeft zo zijn eigen ideeën over hoe een Gay Parade eruit moet zien.

Kalff mag dit jaar niet meevaren tijdens de Amsterdamse Canal Parade. Hij kwam niet door de ballotage en toonde zich not amused daarover in een interview met gay.nl. Hij stoort zich vooral aan ‘het grote aantal niet LHBT-gerelateerde bedrijven op de lijst en pleit voor ‘een nieuwe botenparade, alleen voor LHBT’s, door de grachten van Utrecht. Dat daar genoeg animo voor is, blijkt uit de vele reacties op Facebook.

Mogelijk in 2017

“Langzamerhand staan de homo’s voor mijn gevoel steeds meer aan de kant commerciële boodschappen toe te juichen”, aldus Kalff. Zelf richtte hij ook een Facebook-pagina op, ‘Don’t Rain on my Parade’, onder het mom ‘Give us back our Parade!’ Ook daarop komen veel positieve reacties binnen. “Midzomergracht en PANN hebben interesse getoond en staan ook positief achter het idee”, zei Kalff tegen gay.nl. “Het plan is om de eerste parade te organiseren tijdens het openingsweekend van het Midzomergracht Festival 2017”, dat ieder jaar in juni wordt gehouden.

Bron: Gay.blog.nl

Cookieinstellingen