Utrechter daagt overheid uit met ‘link’ naar Holleeder dossier

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Staat heeft de 30-jarige Utrechter Sebastiaan Beens voor de rechter gedaagd omdat hij de documenten uit het gelekte strafdossier van Willem Holleeder heeft gelinkt naar een server.

Het kort geding dient om 16.00 in Arnhem. Via de misdaadsite vlinderscrime.nl van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok zijn de documenten eerder uitgelekt. De Staat heeft hierop een kort geding tegen Kok aangespannen waarna de rechtbank maandagavond besloot dat de stukken voor zeker zes maanden van het internet moeten. De rechter noemt het ‘aannemelijk’ dat de publicatie van de documenten ‘de strafrechtspleging’ in gevaar kan brengen in de strafzaak tegen Holleeder én in het hoger beroep van de Amsterdamse liquidatiezaak Passage.

Beens wil daarmee onderzoeken of hij net zo hard wordt aangepakt als ex-crimineel Martin Kok. Beens, die in het verleden is veroordeeld voor oplichting, heeft de documenten niet op zijn website staan, maar geupload naar een server. Hij linkt er alleen naar. Het hostingbedrijf van Beens kreeg wel al het verzoek de links te verwijderen.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen