Bouwbedrijf Jurriëns in financiële problemen

Leeuwenbergh, een van de projecten
Leeuwenbergh, een van de projecten
Foto: Japiot, Wikimedia Commons

UTRECHT – Het gerenommeerde Utrechtse bouwbedrijf Jurriëns verkeert in financiële problemen. Het 122-jarige familiebedrijf heeft surseance van betaling aangevraagd en gekregen van de Rechtbank Midden-Nederland. De bewindvoerder praat binnenkort met overnamekandidaten over een doorstart. Dit meldt AD.nl.

Jurriëns is een logo2begrip in het restauratievak in Nederland. De Domtoren en de Domkerk, De Nieuwe Kerk in Amsterdam, Slot Zeist, het Duitse Huis (nu Grand Hotel Karel V) en het NS Station in Groningen, het is slechts een greep uit het prestigieuze werk van het Utrechtse bouwbedrijf dat in 1894 door Hendrik-Jan Jurriëns werd opgericht.

Geldnood
Het bedrijf is door enkele verliesgevende projecten in geldnood gekomen, laat woordvoerder Koen van Tankeren weten. Onderaannemers die in geldnood kwamen en niet meer aan hun verplichtingen konden voldoen, sleepten Jurriëns in hun val mee. Om welke projecten of bedrijven het gaat, wil Van Tankeren niet zeggen. De 141 medewerkers op de vijf locaties is vrijdag gevraagd om door te blijven werken. Want dat maakt de kans groter op een (gedeeltelijke) overname of doorstart van het bedrijf. “We hebben de indruk dat de werknemers dat ook doen,”zegt Van Tankeren. “Omdat Jurriëns zo’n gespecialiseerd bedrijf is, zijn veel werknemers al jaren in dienst.

De verbondenheid met het bedrijf is groot en de werknemers zullen naar verwachting alles doen om Jurriëns te redden.”

Of het hele bedrijf kan worden gered is onzeker. Het is ook mogelijk dat delen van het bedrijf worden overgenomen. Jurriëns heeft behalve in Utrecht ook vestigingen in Amsterdam, Delft, Sneek en Groningen. Sommige van die vestigingen lopen goed, aldus Van Tankeren.

Bron: AD.nl

Cookieinstellingen