Utrecht op eerste Paasdag

Regendruppels in de Oudegracht...
Regendruppels in de Oudegracht...
Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Eerste Paasdag. Voor velen een dag om samen met familie binnenshuis door te brengen. Wie toch naar buiten gaat, haalt een frisse neus op tijdens een wandeling in het Wilhelminapark. Of zocht – net als menig toerist – in het centrum een cultuurattractie op. Het weer was wisselvallig. De zon kwam en verdween, hier en daar was een enkele druppel voelbaar, maar wat allen trotseerden waren de frisse temperaturen van rond de 13 graden.

door Cloewe Reijmes

Wilhelminapark, Universiteit Utrecht viert feest
Wilhelminapark met bomen als reclamezuilen. De boodschap: Lustrumviering van de Universiteit Utrecht en dat mag iedereen weten en zo men wil op gepaste wijze meevieren.
Wandelend langs Restaurant Wilhelminapark
Restaurant Wilhelminapark, nu nog omgeven door kale bomen maar in het groen. Dat ziet er straks een stuk gezelliger uit.
Een frisse neus halen in het Wilhelminapark
Bijna geen fietsers te zien. Wel een handjevol wandelaars met op de achtergrond de kinderspeelplaats in het Wilhelminapark.
Het Museumkwartier
Een rode fiets markeert het Stadhuiskwartier.
Bootjes nog langs de kant
Vooralsnog leent het weer zich noch voor een terrasje noch een boottochtje…
Uitzicht op de Dom
Met slechts een enkele winkel open, waaronder Boon’s supermarkt, eetwinkel Stach en weinig passanten oogt het centrum heel rustig.
Zadelstraat: straat in wording. Iets van hoe het gaat worden is hier al te zien
De Zadelstraat wordt op dit moment heringericht. Tot de waarschuwingsborden is – op de voorgrond – al te zien hoe de bestrating eruit komt te zien, vlak en breed, en dus ideaal voor voetgangers.
Maar voorlopig nog niet klaar
Maar achter de borden ziet het straatbeeld er nog zo uit… Als alles volgens planning verloopt, is het karwei rond eind april geklaard.
Zonnetje komt en gaat
En kan iedere bezoeker in het centrum van en naar de Dom…
Toeristen richting de Dom
… via een mooie en aantrekkelijke winkelstraat, let wel: de enige met onbeperkt uitzicht op de Dom!

 

 

 

 

Cookieinstellingen