Extra politie op Utrecht Centraal

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De aanslagen op het vliegveld in Brussel van afgelopen dinsdag hebben ertoe geleid dat op verschillende locaties in Nederland verscherpte aandacht is van politie en andere hulpdiensten voor verdachte situaties. Het dreigingsniveau in het land blijft ongewijzigd op het op een-na-hoogste niveau: substantieel.

Op de treinstations van de vier grote steden en stations met internationaal treinverkeer is momenteel een verhoogde inzet van de politie. Op de snelwegen van en naar België is extra aandacht voor afwijkende situaties. Agenten die op dergelijke locaties werken, dragen (zware) veiligheidsvesten. Op verschillende plekken in Nederland staan teams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) paraat. Daarnaast zijn leden van de Bewakingseenheid onder meer ingezet op de stations. Zij houden zich bezig met bewaking en kunnen worden ingezet voor surveillances. Deze politiemedewerkers zijn – evenals leden van de Koninklijke Marechaussee – uitgerust met machinepistolen. De wijkagenten zijn zichtbaar aanwezig in de wijken.

Op de metrostations in Rotterdam en Amsterdam is er verhoogde alertheid binnen het reguliere toezicht. Op het mediapark in Hilversum is verhoogde alertheid vanuit het wijkbureau. Hoe lang de verhoogde inzet op stations en langs de grens duurt, is nog niet bekend.

De Koninklijke Marechaussee verzorgt extra patrouilles op de luchthavens Schiphol, Rotterdam en Eindhoven. De grens met België wordt zo lang als nodig is extra scherp bewaakt. De politie werkt hierin nauw samen met de Koninklijke Marechaussee.

Bij grote evenementen is de politie extra waakzaam. Waar nodig, neemt de politie maatregelen. Welke maatregelen dit zijn, wordt lokaal bepaald en kan per evenement verschillen.

De politie verzoekt het publiek bij incidenten zoveel mogelijk medewerking te verlenen aan de hulpdiensten en gevolg te geven aan de instructies van de politie en andere hulpdiensten. Voor meer informatie volg de media van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Rijksoverheid en de politie.

Bron: 112Provincie.nl

 

Cookieinstellingen