Is Utrecht klaar voor grote voorjaarsschoonmaak?

Klaar voor grote schoonmaak...?
Klaar voor grote schoonmaak...?
Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Met het oog op de grote voorjaarsschoonmaak – met als vast ritueel het verwijderen van niet meer te gebruiken spullen – is het goed te weten dat u deze ook op zondagmorgen kwijt kunt op afvalscheidingsstation Tractieweg. De gemeente heeft op basis van een succesvolle pilot besloten de openstelling op zondagmorgen definitief te maken.

Het weer werkt nog niet echt mee. Maar nog even en iedereen is weer in en rondom het huis bezig met klussen en schoonmaken. Maar of u nu volgens een strak schoonmaakplan of gewoon intuïtief te werk gaat; de gemeente Utrecht laat weten dat u als ‘particulier’ woonachtig in Utrecht met praktisch al uw afval (groente en fruit uitgezonderd) terecht kunt bij drie afvalscheidingsstations.

  1. Afvalscheidingsstation, Tractieweg 120.
  2. Afvalscheidingsstation De Stits, Mostperenlaan 120.
  3. Afvalscheidingsstation Lunetten, Zwarte Woud 250.

Bij het onlangs gerenoveerde afvalsscheidingsstation Lunetten is een bordes gebouwd om het storten van afval makkelijker te maken.

Openingstijden

De afvalscheidingsstations zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.  Zaterdags gaan de poorten open van 9.00 tot 17.00 uur. En op zondag is het station op Tractieweg 120 open van 9.00 tot 13.00.

Feestdagen

  • Pasen: gesloten zondag 27 maart en maandag 28 maart.
  • Hemelvaart: gesloten donderdag 5 mei.
  • Pinksteren: gesloten zondag 15 mei en maandag 16 mei.

Overige feestdagen, zoals Goede Vrijdag, zijn de afvalscheidingsstations geopend.

Meer informatie
U kunt de gratis afvalwijzer-app downloaden om te zien wanneer bij uw in de buurt het  afval wordt opgehaald. Geen smartphone? Kijk dan op mijn afvalwijzer voor meer informatie over de verschillende soorten afval en de openingstijden van de afvalscheidingsstations.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen