Meet the cosplays at Dutch Comic Con

Foto: Bor Segers

UTRECHT – Nog zes dagen te gaan! Dan kunnen de die hard Comic Con fans in Nederland weer terecht in de Jaarbeurs te Utrecht. Voor comics, cartoons, movies, games, guests én cosplays. Zes eyecatching features waarbij zelfs de leek zich wel iets kan voorstellen. Maar wat zijn cosplays eigenlijk?

We kunnen kort zijn: cosplay is een serieuze hobby waarbij de beoefenaar, de cosplayer – jong en oud, man en vrouw, komend uit alle maatschappelijke geledingen – een ‘gekostumeerd rollenspel’ uitvoert. Oorspronkelijk een uit de beginjaren ’60 en ’70  daterende, toen nog onbekende hobby in de community van Star Trek-fans in Amerika tot het overwaaide naar Japan. Daar werd het massaal opgepikt door fans van anime (Japanse tekenfilms), manga (Japanse stripboeken) en games, vanwaar het in de Japanse vorm weer overwaaide naar Amerika en Europa en nu al sinds 1990 aan populariteit wint.

En in ons land…?

Inmiddels kent Nederland ook zijn eigen cosplayers. We laten u graag kennismaken met het fenomeen aan de hand van enkele Nederlandse cosplayers die vorig jaar tijdens de eerste, zeer succesvolle editie van Dutch Comic Con in Utrecht acte de présence gaven…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen