Gemeente gaat voor Park+ op Smakkelaarsveld

Foto: cu2030.nl

UTRECHT – De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten een park met woningbouw te gaan realiseren op het Smakkelaarsveld. Momenteel is het Smakkelaarsveld een fietsenstalling. Voor de ontwikkeling van het Smakkelaarsveld is 2018 het richtpunt. Dit meldt DUIC.nl

De stemming over de drie scenario’s (Basis, Park+ en Park ++), viel, zoals verwacht, uit in het voordeel van de optie Park+; een combinatie van woningbouw en park.

Wethouder Everhardt moet voor de realisatie van het vastgoed nog wel op zoek gaan naar marktpartijen. Na deze marktconsultatie moet eind 2016 het participatietraject starten. In het deel tussen het spoor en de busbaan komt waarschijnlijk studentenhuisvesting. De realisatie van vastgoed in combinatie met het park voldoet aan de ambities uit het Masterplan en Structuurplan. Zeker als het vastgoed deels wordt ingevuld met een publieksfunctie, bijvoorbeeld horeca. De realisatie van vastgoed moet de gewenste ‘eyecatcher’ worden die bezoekers naar de binnenstad begeleidt, vanuit de OV-terminal en terug. De fietsenstalling, die nu op het Smakkelaarsveld is, wordt overbodig als de nieuwe overdekte fietsenstalling vlak naast het station klaar is.

Kritische noot
De Partij voor de Dieren en ChristenUnie zijn het oneens met de gekozen richting. Zo vindt raadslid Eva van Esch van de PvdD het ‘een onzalig plan om een gebouw in plaats van groen op deze locatie te realiseren’, omdat dit de laatste mogelijkheid is om het stationsgebied – dat vol komt te staan met hoge kantoor- en woontorens – een beetje te vergroenen. Het college wil met de opbrengst van het vastgoed de inrichting van het park en het doortrekken van het water (Leidsche Rijn) richting de Catharijnesingel financieren.

Bron: DUIC.nl

 

 

 

Cookieinstellingen