Woningbouw bij Park Voorn

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De kantoorlocatie Park Voorn 4 langs de Burgemeester Verderlaan in Leidsche Rijn krijgt een woonbestemming. Het college stemde vandaag in met het startdocument. De ontwikkeling van de locatie biedt kansen voor gezonde en duurzame verstedelijking.

csm_Park_Voorn_5222401672De locatie is onderdeel van de kantorenstrook langs de Burgemeester Verderlaan. Het kantoorgebouw, dat nu nog wordt verhuurd, maar op korte termijn leeg komt, is door de ontwikkelaar aangekocht.  Om leegstand te voorkomen wordt het kantoorgebouw kort na vertrek van de huurders gesloopt.

Projectontwikkelaar Huys te Voorn Vastgoed B.V. – die het voorstel indiende bij de gemeente – wil er 40 woningen in een groene omgeving bouwen. Hiermee kan de bestaande groenstructuur van het gebied worden versterkt. Woningbouw maakt het mogelijk een goede verbinding te maken tussen de woonwijk Langerak en het nog te ontwikkelen Rijnvliet. De locatie is gelegen aan fietsroutes op fietsafstand van alle belangrijke voorzieningen.

Voor Park Voorn 4 wordt nu een zogenaamde bouwenvelop opgesteld, waarin de voorwaarden voor de herontwikkeling staan. Voordat de gemeente met de ontwikkelaar een overeenkomst aangaat, krijgen omwonenden en belangstellenden de gelegenheid om hierop te reageren. Omdat het initiatief niet voldoet aan het huidige bestemmingsplan, kan de ontwikkelaar een verzoek doen voor een bestemmingsplanwijziging of via een omgevingsvergunning een afwijkingsbesluit vragen.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen