Externe commissie voor KNO-afdeling UMC Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een externe commissie ingeschakeld bij het onderzoek naar mogelijke misstanden op de kno-afdeling van het UMC Utrecht. Dat schrijft minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister spreekt van een ‘uitzonderlijke’ stap. De inspectie heeft sinds november 2015 meerdere onaangekondigde bezoeken gebracht aan het ziekenhuis om de kwaliteit van de zorg en patiĆ«ntveiligheid te toetsen. Ook heeft de IGZ regelmatig bestuurlijke gesprekken met de raad van bestuur van het UMC Utrecht om de bevindingen van de inspectie en de vorderingen die het ziekenhuis van de inspectie moet maken te bespreken. In deze gesprekken toetst de inspectie ook of de raad van bestuur haar verantwoordelijkheid in voldoende mate neemt.

Aanvullende expertise
Ondanks deze inspanningen acht de inspectie aanvullende expertise gewenst. De externe commissie gaat vooral kijken naar de aspecten cultuur en leiderschap als randvoorwaarden voor goede zorg. De inspectie verwacht het onderzoek In Utrecht, inclusief de bevindingen van de externe commissie, in de zomer af te ronden.

Bron: Skipr.nl

 

Cookieinstellingen